NEMRUT DAĞI VE KRATER GÖLÜ

Nemrut Dağı

Nemrut Kalderası

Ahlat’ın önemli göllerinden birisi de Nemrut Volkanı’nın kalderasında yer alan Nemrut Krater Gölüdür. Krater Gölü deniz seviyesinden 2247 m., Van Gölü’nden ise 600 m. yüksekliktedir. 12 km2. lik bir yüzölçümü olan göl bir yarım ay şeklindedir. Krater Gölü’nün suları tatlı ve soğuktur. Bu gölün dışında Nemrut Kalderası’nda 1.2 km2. yüz ölçüme sahip Ilık Göl ile yağmur ve kar sularıyla beslenen üç küçük göl daha bulunmaktadır.

Burada yapımına başlanan sosyal tesislerin,Özellikle kış sporlarının yapılması için kayak tesisi vs İlçenin turizm potansiyelini daha da artıracaktır.

Nemrut Krater Gölü’nün üçte ikilik bölümü, Ahlat ilçemiz sınırları içerisinde bulunmaktadır.

Ahlat’tan Nemrut Krater Gölü’ne 25 km’lik bir mesafe bulunmakta olup,en rahat ve güvenilir ulaşım Ahlat’tan sağlanmaktadır.Nemrut Krater gölüne ilçeden özel taksilerle gidilmesinin yanı sıra minibüslerle de gidilmesine geniş imkanlar sağlanmıştır.